Webshopunkban csak felújított, használt laptopok és számítógépek vásárolhatóak, 2 év garanciával!

Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy világosabb, erősebb fényű szobában észrevette, hogy laptopja egyes részein, például a billentyűzeten, már igencsak méretes porréteg ül. Ilyenkor nem az a legjobb megoldás, hogy egy zsebkendővel gyorsan áttörölgetjük azokat a feltűnőbb helyeket, amiket mások is könnyebben észrevesznek. 

Természetesen a szoftver rendszeres átvizsgálása, a régen használt felesleges fájlok törlése,valamint vírusok keresése mind elengedhetetlen tevékenység a hosszútávú és gondtalan használathoz. Azonban ahogy az embernél a testi-lelki egészség meglétéről, úgy a laptopoknál is fontos gondoskodni a külső-belső karbantartásról. Éppen ezért szeretnénk most tüzetesebben végigjárni, mik azok a rutinok, amikkel Ön is hozzájárulhat gépe jobb állapotához.

Azokat a területeket, amiket sokszor megérint, különösképp lényeges rendszeresen tisztítani, hiszen a kezünkről nagyon könnyen átkerülhet a kosz, zsír, por, melynek köszönhetően egy ragacsos réteg alakul ki. Ez egyrészt kellemetlen érzetet ad használat közben, másrészt ront magán a használhatóságon. Gondoljon csak az érintőképernyős felületekre, a touchpad-re vagy a klaviatúra gyakran igénybe vett gombjaira! Ezeket hogyan tudja kiküszöbölni?

A kijelző tisztítása alapvető része a laptopok karbantartásának. Legjobb, ha kikapcsolt állapotban egy kifejezetten erre a célra szánt képernyő-tisztító spray és egy nagyon puha mikroszálas törlőkendő segítségével alaposan áttöröljük a felületet, hogy semmiképp se maradjanak zavaró foltok, amin esetleg megtörhet a fény.

A billentyűzet esetében már érdemes lehet portalanító hatású sűrített levegős spray-ket is használni, hogy a gombok közül kikerüljön minden, ami nem odavaló, de a törlőkendő és tisztító spray is mindenképp hasznosnak fog bizonyulni.

Ha csak 3 dolog lesz, amit megjegyez a laptopok tisztításáról ezen bejegyzésünkből, az legyen ez a három:

  • kikapcsolt állapotban,
  • jól megvilágított helyiségben,
  • rendszeresen!

Mindezek mellett fontos kiemelnünk, hogy a por nem csupán kívülről, hanem belülről is megtámadja a számítógépeket, laptopokat, amely akár végzetes problémát is jelenthetnek eszközének, adatainak. Az alábbi “tünetek” arra utalnak, hogy érdemes lenne beiktatnia egy szakszerű tisztítást:

  • hangosan zúg a ventilátor, mert nem tud rendesen hűteni,
  • ezért hamar felmelegszik, szinte forró az eszköz,
  • és mindemellett még lassan is működik.

Ilyen esetekben a megfelelő szerszámok és eszközök hiánya miatt már nem ajánlatos otthon nekiesni a laptop karbantartásának. Minél gyakrabban találkozik ezekkel a jelekkel, annál fontosabb a mielőbbi beavatkozás. Forduljon szakemberhez!

Miért érdemes felújított használt laptopot vagy számítógépet vásárolnia?

Weboldalunk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében.