Webshopunkban csak felújított, használt laptopok és számítógépek vásárolhatóak, 2 év garanciával!

Hallott már a mini PC-kről? A kifejezés hallatán valószínűleg Ön is egyből egy nagyon kisméretű számítógépre asszociált. Lényegében erről van szó, azonban a pontosabb kép kedvéért összegyűjtöttünk pár infót, amit érdemes tudni ezekről az eszközökről.
A mini PC vagy más néven Tiny PC, desktop mini vagy csak simán Mini vagy Micro az asztali számítógép kisméretű megfelelője. Annak ellenére, hogy sokkal kisebb, mint egy átlagos eszköz, teljesítményét tekintve igen okos kis gépről van szó. Megbízható választás lehet kamerarendszerekhez, házimozi és TV felturbózásához, de a home office-ban dolgozók számára is. Mivel nincsenek mozgó alkatrészei, mérete rendkívül kicsi, így szinte bárhol elfér. Ez azzal az előnnyel is jár, hogy egyszerű a karbantartása és igazán csendes. Amellett, hogy jobban mutat egy kisméretű gép, sokkal alacsonyabb a fogyasztása is egy normál asztali számítógéphez képest.
A sokoldalú kihasználás leginkább a csatlakozók fajtájától és mennyiségétől függ. Felszereltsége a legtöbb esetben egy laptophoz hasonlítható a csatlakozók terén, azonban bőven akadnak olyan modellek, melyek jóval meghaladják azt, több lehetőséget biztosítva a csatlakoztatható eszközök skáláján. Egyes monitor típusok kialakításának köszönhetően némely ilyen gépház könnyen ráilleszthető a periféria hátoldalára, így szinte teljesen észrevétlen. Mozgatása amúgy is nagyon egyszerű, gond nélkül áthelyezhető bárhova.
Természetesen a mini PC-nek akadnak hátrányai is. Amellett, hogy hőtermelése magasabb, bővíthetősége korlátozott, komolyabb teljesítményt igénylő játékok esetén nem ajánljuk első helyen. Azonban olyan felhasználók számára, akik munkája sok esetben webböngészésből áll, ideális megoldásnak bizonyulhat.

Miért érdemes felújított használt laptopot vagy számítógépet vásárolnia?

Weboldalunk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében.